Ik ging keihard op mijn bek en ben daarna gaan nadenken wat wil ik nu eigenlijk zelf

In 2012 stond mijn leven even stil. Niet letterlijk 😉 alles waarvan ik dacht dat het zeker was, stortte als een pudding in elkaar. Daarna ben ik vooral doorgegaan omdat ik had geleerd “niet lullen maar poetsen” en vooral niet bezig zijn met “gevoelens” want dat waren hele enge dingen. Dan bedoel ik vooral wanneer ik me rot voelde. Dat stopte ik dan het liefst weg. Een struisvogel was er niks bij…

Dat hielp niet en in 2016 storte ik echt letterlijk in, mijn lijf was op. Ik was het type hardleers, wie niet horen wil moet maar voelen. Kijk, ik rende ervoor weg maar mijn lichaam vertelde een ander verhaal. Helemaal opgebrand. Ik ben nog steeds van het “niet lullen maar poetsen” alleen een stuk milder voor mezelf daarin 😉 Ik moet niet meer van alles en ook niet voor iedereen.

Ik werd in 2016 dus letterlijk even stilgezet en ben gaan nadenken, wat wil ik nu zelf want ik had te lang geluisterd naar anderen. Hierdoor wist ik niet meer zo goed wat ik nu zelf wilde. Ik besefte mij, ik heb 1 leven maar hoe wil ik die dan leven. Ik was het zat om altijd maar alles te doen voor anderen en mezelf weg te cijferen en wilde meer plezier in mijn leven.

Lang verhaal kort, zo gezegd zo gedaan. Nou ja niet “ff” want ik geloof niet zo in een quick fix. Leuk voor “ff” maar voor de langere termijn werkt dat niet zo 😉

Hoe zie ik het?

Zie het leven als een ontdekkingsreis, waarin je zelf mag bepalen hoe je ‘m inkleurt. Wil je lekker buiten te lijntjes kleuren, doe het.  Het hoeft niet perfect, want dat is juist hetgene wat je tegenhoudt.

>> Je hebt één leven, hoe wil je ‘m leven.

Het kan zo makkelijk zijn, maar we maken het onszelf vaak ingewikkeld.  Hierdoor blijven we vaak hangen en kom je geen steek verder. Je hebt in alles een keuze, binnen de mogelijkheden die er zijn. Het is maar net hoe je ermee omgaat. Ik heb ervoor gekozen om te doen waar ik me goed bij voel, wat ik leuk vind en laat mij niet meer leiden door wat anderen hiervan vinden.  Hierdoor zit ik weer lekker in mijn vel (nee niet altijd, ik heb ook nog weleens een shitdag maar wie niet ;)) en het is een stuk rustiger in mijn kop.

 

Wat je over mij moet weten

Kletskous zou  mijn 2e naam kunnen zijn, heb veel energie en geloof niet in een quick fix. Het werkt  gewoon niet op de langere termijn. Ben lekker praktisch, dus ben van de actie 🙂 en kan slecht tegen smoesjes. Ik heb ze toch door 😉

Ik trek mijn eigen plan, ben lief, gebruik mijn intuïtie en wanneer iemand huilt ben ik  degene die daarna met tranen in mijn ogen zit. Ook wanneer iemand heel blij is, sta ik er naast mee te juichen (soms spring ik er ook nog bij). Geniet er gewoon van als iemand happy is 🙂

Ben erg eerlijk, direct en ga de confrontatie daarbij niet uit de weg.

Typisch Ilona

  • Ik vind het heerlijk om regelmatig alleen te zijn. In “mijn eigen wereld”, rustig muziekje op en wegdromen. Afgewisseld met afspreken met vrienden, wijntje erbij 🙂
  • Drink max. 2 bakkies koffie op een dag, want ik ben al druk van mezelf. Decafé is dus mijn alternatief.
  • Gek op honden!
  • Vroeger trainde ik me suf in de sportschool, tegenwoordig ga ik liever de natuur in. Lekker wandelen langs de zee, wordt mijn drukke hoofd heerlijk rustig 😉
  • Ik ben vroeger stewardess geweest, jup ik kan je dus altijd “redden” en weet altijd de nooduitgang te vinden 🙂
  • Op maandag neem ik me altijd voor om geen chocolade (vooral TONY caramel zeezout mmm) te eten. Fail, want wanneer ik de supermarkt verlaat heb ik ‘m toch meegenomen om ‘m vervolgens helemaal op te eten #oepsdiditagain

 

Zullen we kennismaken?
ilonastrand