Waarom moet je leven toch vlekkeloos gaan? Kun jij leren van op je b*k gaan?

 In Dag perfectie

Waarom moet je leven toch vlekkeloos gaan?  Kun jij leren van op je b*k gaan?

Als je alles van tevoren had geweten, wat dan?

Had je dan alles hetzelfde gedaan? Of had je dan niks ondernomen. Niks uitgeprobeerd? Want er ging van alles “mis” 😉  Mis tussen 2 haakjes, want is écht alles MISgegaan?  Anders dan gepland, dat misschien wel.

>> Als je alles van tevoren had geweten, wat dan?

Had je dan graag dingen anders gedaan?

Zie jezelf als “slachtoffer”, het is jou overkomen..

Of kun je er anders naar kijken? Met compassie, met mildheid naar jezelf. Naar de “fouten” die je hebt gemaakt. Want waren het fouten? Of zijn het leermomenten.

Wat als de k*t dingen niet waren gebeurd, had je dan hetzelfde geweten als dat je nu weet? Klinkt simpel.. maar dat is het vaak helemaal niet. Want dingen die niet chill zijn, die wil je liever niet. Niet chille dingen, man en soms rete k*t gewoon toch!

Door de dingen die sh*t gingen ben je er misschien wel achter..

Wat je wel leuk vind, wat je niet leuk vind. Wat je wel fijn vind en wat niet. Waar je goed in bent en waarin niet. En de dingen waar je niet goed in bent, ha nou daar kun je nu hartelijk om lachen. Want je bent erachter.. je kunt niet overal goed in zijn.

Welke keuzes je niet meer zo snel zult maken. Bij welke mensen je je prettig voelt. En bij welke mensen niet.

>>>Hoe kijk jij naar het verleden?

Kun je er van leren?

Hoe je het niet meer wil? Wat je juist wel wil. Wat je anders wil?

Wat voor mooie dingen je wel hebt meegemaakt, ondanks dat het niet altijd tof was.

> Maar moet het dan altijd roze geur en wodka shine zijn?? 

Kun je dan hetzelfde genieten, als het altijd super de super gaat. Je dan geen vergelijking hebt, want het is één grote vlakke bende.

Het voelt alsof je meters maakt op een saaie lange stuk snelweg. Je kent ze vast wel, recht toe recht ‘an.  Boring! Jup, dat 😉

Kun je mild naar jezelf en naar de afgelopen jaren kijken.

Of zwelg je in zelfmedelijden? ben je boos, pissed dat alles verkeerd gaat. Niks lukt. En het is de schuld van de ander!

>> Ik heb zelf tranen met tuiten gejankt 😉 en gegierd van het lachen

Als ik vooraf had geweten wat ik nu weet… Dan had ik ook mooie momenten gemist, naast de shit momenten. Was ik misschien nooit naar Curaçao vertrokken, wellicht nooit bepaalde relaties aangegaan. Of wel. Nooit risico’s genomen, want eigenlijk was ik altijd wel van de “angst” en “duizendenéén beren op de weg. En soms vind ik nog steeds iets spannend..

Als ik vooraf had geweten hoeveel liters traanvocht ik kwijt zou zijn geraakt de afgelopen jaren…#freeze

Totdat ik besefte. Wacht ff.. Ik ben geen slachtoffer, het is mij niet “overkomen”, deze dingen horen nu eenmaal bij het leven. Mijn leven.  Niet alleen de unicorns en regenbogen. Niet alleen HAPPY, maar ook SHIT. En man wat heb ik er van geleerd. Je moet (tja #sorrynotsorry moet, dan wel zelf aan de slag met jezelf).

Jup, ook ik heb tranen met tuiten gejankt. #niemandslevenisinstagramperfect

>> Wil je het wel anders maar weet je gewoon niet HOE. Waar begin je dan?

Plan eens een kennismakingsgesprek en we gaan even koffie drinken. Het is zo zonde om te blijven spartelen. Omdat het allemaal begint bij jou. Verandering start bij jou. Niet bij de ander.

 

 

 

Recent Posts